Communicatie & PR Manager

Solliciteer nu

Communicatie & PR Manager


Jij speelt een cruciale rol in de interne en externe communicatie van Linehub en haar diverse labels. Dankzij jouw communicatiestrategie bereiken we samen onze doelen.

Full-time · Almere (NL)

Werk dat voor jou werkt. 
Met jouw talent voor communicatie versterk je ons Linehub marketingteam en geef je jouw stem aan onze interne en externe uitingen. Hierdoor maak je het mogelijk: door het opstellen en uitvoeren van een interne en externe communicatiestrategie, het onderhouden van internationale PR-relaties en het rapporteren over onze resultaten en share of voice.

Dit doe je met plezier en gedrevenheid, zowel zelfstandig als samen met je collega's binnen Linehub. Waar? In een omgeving waar ruimte is voor jou als mens én als professional. Je ervaart die ruimte bijvoorbeeld doordat je volop de kans krijgt om te innoveren en nieuwe ideeën te implementeren.

Bij Linehub werken we met diverse labels, waaronder Affiliprint, Basebuilder, Conversive, Daisycon, en ons overkoepelende merk Linehub. Linehub draagt met offline- en online marketingoplossingen bij aan het succes van haar partners om groeidoelstellingen te behalen.

ALS COMMUNICATIE & PR MANAGER... 

Ben jij verantwoordelijk voor de interne en externe communicatie en de PR van Linehub en veel van haar labels. Deze centrale functie in het marketingteam richt zich op zowel strategie als operationele uitvoering en creëert een herkenbare boodschap voor zowel de medewerkers als onze klanten, partners, en publishers.

Jij rapporteert rechtstreeks aan de Group Director Marketing en stelt samen de communicatiedoelen vast die bijdragen aan de ontwikkeling en groei van de organisatie. Denk hierbij aan het vergroten van merkbekendheid, relatiebeheer, kennisdeling en uiteraard het zo snel mogelijk communiceren van nieuwe ontwikkelingen. Je communiceert met onze bestaande en potentiële relaties en onderhoudt nauw contact met onze internationale mediapartners.
Ook ontwikkel je nieuwe contacten en zorg je ervoor dat Linehub continu op het juiste moment en op de juiste plaats zichtbaar is.

Middels de interne communicatie zorg jij voor een verhoogde betrokkenheid van jouw collega’s en draag je bij aan het creëren en uitdragen van de Linehub cultuur. Daarnaast communiceer je over nieuwe zakelijke ontwikkelingen en verspreid je belangrijke informatie naar jouw collega’s. Dit doe je in nauwe samenwerking met meerdere afdelingen binnen Linehub, zoals HR, Legal, Business Development, Finance en natuurlijk Marketing.

WAARIN JIJ VERANTWOORDELIJK BENT VOOR:

 • Contentcreatie, het creëren van diverse soorten inhoud, zoals persberichten, nieuwsbrieven, blogposts en sociale media-updates.

 • PR-campagnes, om de merkpositie, bekendheid en betrokkenheid te vergroten.

 • Marktonderzoek, het monitoren van trends en ontwikkelingen in de markt en de publieke opinie om de communicatiestrategieën aan te passen en relevante kansen te identificeren.

 • Analyse, het meten van de effectiviteit van communicatie- en PR-initiatieven aan de hand van prestatie-indicatoren, zoals bereik, betrokkenheid, mediadekking en merkbekendheid.

 • Eventmanagement, het opzetten van events waarin wij onze communicatieboodschap succesvol uitdragen aan de bezoekers.

 • Mediarelaties, het opbouwen en onderhouden van goede relaties met journalisten en mediacontacten om positieve mediadekking te verkrijgen.

WAT WIJ JOU BIEDEN

Wel zo belangrijk;

Een bruto salaris tussen €3,800 - €4,100 bruto per maand met 25 vakantiedagen op basis van 40 uur, €2,15 thuiswerkvergoeding per dag, €20,- internetvergoeding per maand, een fietsplan en een pensioenregeling. 

Focus op people & culture;

Met verschillende initiatieven verbinden wij onze teams online en offline. Er is ruimte voor gezelligheid op borrels en uitjes.

Persoonlijke ontwikkeling, maak impact; 

We bieden veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Inbreng van eigen ideeën worden op (inter)nationaal niveau gewaardeerd en doorgevoerd.

Werken waar je maar wilt;

Vanuit onze stylish kantoor in Almere, op twee minuten loopafstand van het station of vanuit je eigen huis. Wij zorgen ervoor dat je over alle materialen beschikt om te kunnen werken waar jij wil werken. We zien je graag minstens twee dagen per week op kantoor, wel zo gezellig!

We dagen je uit om te groeien;

Met een jaarlijks persoonlijk trainingsbudget van €2.500,- en de Linehub Academy bestaande uit interne en externe trainingen.

Iedere vraag is anders, dus ook ieder proces;

We geven je een uitgebreide introductie en uitleg van de diverse methodieken die wij gebruiken.

WAAR JE MET PLEZIER WERKT

Het Linehub Marketing team is verantwoordelijk voor de branding, communicatie en leadwerving van de gehele organisatie. Met ons team van specialisten zorgen wij er dagelijks voor dat alle labels op de juiste manier vertegenwoordigd zijn en dat klanten ons weten te vinden. En uiteraard met ons willen (blijven) samenwerken. 

Het Marketing team bestaat met zeven collega's uit een diverse groep professionals met verschillende achtergronden en disciplines. We geloven sterk in inclusiviteit en diversiteit, omdat dit zorgt voor verschillende perspectieven en ideeën. Wij communiceren eerlijk en direct met elkaar, staan open voor feedback en vinden het belangrijk om onszelf continu te blijven ontwikkelen. Het liefst doen wij dit met een gezonde dosis humor en positiviteit. Wij zijn trots op ons werk en laten dat ook graag zien.

Daarbij willen we graag benadrukken dat ons team veel ruimte biedt voor ontspanning en werkplezier. Zo zijn Lisanne en Indy in hun vrije tijd gek op foto's maken en dit passen zij ook toe op kantoor en onze events. Shayra staat in haar vrije tijd graag in de kickboxring, Rémy vind je aan de klimwand en Dave is waarschijnlijk druk aan het trainen voor de volgende marathon. Wat je interesse ook is en waar je dan ook je energie van krijgt, binnen het Marketing team is er plek voor iedereen.

Daarnaast organiseert ons eigen Linehub event team, Linehub Life, regelmatig activiteiten om het fun aspect te blijven stimuleren. Van gezellige borrels en gamenightts tot sportieve uitdagingen en creatieve workshops, er is altijd wel iets te beleven. We geloven dat een goede balans tussen werk en plezier essentieel is voor een positieve werkcultuur.

WAT JIJ MEEBRENGT

Naast jouw proactieve houding en sterke communicatie skills, kun je goed zelfstandig én in teamverband werken. Jij weet je team op de hoogte te brengen en je collega's betrokken te houden. En omdat we alleen het beste goed genoeg vinden, willen we nog meer. Voor deze functie kan je dan denken aan:

 • Minimaal 2 jaar ervaring met datamanagement waarvan 1 jaar met Hubspot.

 • Toepasbare kennis op het gebied van spreadsheets en datavisualisatie.

 • Affiniteit met data, automatisering en rapportages.

 • Sterke communicatieve skills en het weten over te brengen van een advies.

 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

OVER LINEHUB

Linehub is het overkoepelende marketingcollectief wat bestaat uit Daisycon, Affiliprint, Sovendus, Conversive, Basebuilder, New-Media en Trendata. Wij geloven dat we samen meer zijn dan de som der delen. Onze sterke interne cultuur en de relaties die we onderling hebben opgebouwd zijn onze key to succes

Bij Linehub gaan we een stap verder voor jou, voor elkaar, voor onze partners en de maatschappij. We versterken elkaar door samenwerking; met onze collega's, maar ook met onze partners. We streven naar een bijzondere plek waar je jezelf kunt zijn. Een plek waar ruimte is voor ontspanning en plezier tijdens en na het werk. Waar ruimte is voor ontwikkeling, verbetering en jouw bijdrage. Niet alleen voor onze doelen, maar ook voor jou persoonlijk. Want als jij groeit, groeien wij ook.


MAAK ER WERK VAN!

Wil jij werk maken van jouw expertise op het gebied van PR & Communicatie? Solliciteer direct naar deze vacature van Communicatie & PR Manager, wij kijken er naar uit.

Na jouw sollicitatie ontvang je binnen 5 werkdagen onze reactie. Zien we een match?
Dan nodigen we jou uit voor een eerste online gesprek. Allebei enthousiast? We ontmoeten jou graag voor een tweede gesprek op ons kantoor in Almere.

Vragen over de vacature? Schakel gewoon even met Karima Bouazani, onze corporate recruiter via jobs@linehub.com of via +31 (0)6 18 51 23 58. Een WhatsAppje sturen?
Dat kan natuurlijk ook.