Skip to content

Sales Manager

Almere, Flevoland, NederlandSovendus

Functieomschrijving

Voor het maximale resultaat gaan als Sales Manager bij Sovendus, een van Europa’s toonaangevende netwerken voor checkout- en digitale marketingdiensten. Bij ons vind je de perfecte balans tussen veel vrijheid in het uitvoeren van de rol en het contact met onze internationale klanten. Samenwerken? Zeker! Met de leukste collega’s op een hele prettige, constructieve en open manier.

Werk dat voor jou werkt.

Jij bent de Sales Manager die snapt waarom én hoe je werk en plezier combineert. En naar zichzelf durft te kijken. Zo maak jij het mogelijk: onze klanten verder te helpen, de hoge kwaliteit van onze marketingproducten te borgen om zo bij te dragen aan de groei van Sovendus. Dit doe je met plezier en samen met jouw getalenteerde Sovendus-collega’s. Waar? In een omgeving waar er ruimte is voor jou als mens én als professional. Jij ervaart deze ruimte bijvoorbeeld door de vrijheid die je hebt als het gaat om het klantcontact. Jij bepaalt helemaal zelf hoe vaak én op welke manier jij contact hebt met jouw klanten of prospects. Wij vertrouwen erop dat jij zelf het beste weet wat de specifieke klantrelatie nodig heeft.


WAARIN JIJ VERANTWOORDELIJK BENT VOOR:

 • Identificeren en acquireren van klanten uit de e-commerce sector in de Benelux. Dit omvat leadgeneratie, het opstellen van voorstellen, presentaties, onderhandelingen en het daadwerkelijk sluiten van deals.
 • Het verbeteren van bestaande verkoopprocessen.
 • Ontwikkeling van nieuwe verkoopstructuren.
 • Marktontwikkeling en productpositionering.
 • Je genereert ook extra omzet met cross- en up-selling aanbiedingen aan onze bestaande klanten.

Benieuwd naar de producten van Sovendus? Denk aan een gesloten vouchernetwerk, voordeelaanbiedingen op de checkout-pagina’s van webshops en onze nieuwsbrief service.

“Het team wordt gestuurd op output en dus niet op input. Het resultaat telt voor ons, de weg ernaartoe bepaal je zelf. Je hebt dus alle vrijheid in jouw werk en de beslissingsbevoegdheid om de rol zo in te richten hoe jij dat wil.”

Gordon Hewitt, Head of Partner Management.


WAT WIJ JOU BIEDEN:

 • Wel zo belangrijk; Een goed salaris met met 25 vakantiedagen, aantrekkelijke bonusregeling, €2,15 thuiswerkvergoeding per dag, €20,- internetvergoeding per maand, een fietsplan en een pensioenregeling.
 • Focus op people & culture; Met verschillende initiatieven verbinden wij onze teams online en offline. Er is ruimte voor gezelligheid op borrels en uitjes.
 • Persoonlijke ontwikkeling, maak impact; We bieden veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Inbreng van eigen ideeën worden op (inter)nationaal niveau gewaardeerd en doorgevoerd.
 • Werken waar je maar wilt; Vanuit één van onze kantoren of vanuit je eigen huis. Wij zorgen ervoor dat je over alle materialen beschikt om te kunnen werken waar jij wil werken inclusief flexibele mobiliteitsregeling. We zien je graag minstens drie dagen per week op kantoor, wel zo gezellig!
 • We dagen je uit om te groeien; Met een jaarlijks persoonlijk trainingsbudget van €2.500,- en de Linehub Academy bestaande uit interne en externe trainingen.
 • Iedere vraag is anders, dus ook ieder proces; We geven je een uitgebreide introductie en uitleg van de diverse methodieken die wij gebruiken.


Waar je met plezier werkt

Elke maand verbinden we wereldwijd ruim 5 miljoen online shoppers met onze partnershops waaronder Douglas, HelloFresh en Topbloemen. Dit doen we met superslimme checkout- en digitale marketingoplossingen, gebaseerd op data en AI. Ons belangrijkste doel? De omzet van onze klanten verhogen, hun conversies optimaliseren en meer waardevolle transacties mogelijk maken. Samen met 6 andere labels waaronder Daisycon en Affiliprint maken we deel uit van het grotere Linehub-collectief waar in totaal ruim 200 ambitieuze talenten werken.


Bij Sovendus zijn we trots op elkaar en onze talenten binnen en buiten het werk. Zo weten bijvoorbeeld Gordon en Bjarne alles van barbecues. Fleur maakt de mooiste geborduurde bandana's en Rutger blijft ons verbazen met zijn veelzijdige muzikale talenten. Joost is een van onze favoriete DJ's én wordt door Linehub regelmatig gevraagd als eventplanner. Welke talent voeg jij hieraan toe? We zijn benieuwd! 3 dagen per week vanuit ons Almeerse kantoor én verder vanaf huis schakelen we veel met onze Duitse, Deense en Zweedse collega’s. Veel online én een paar keer per jaar offline. Over collega’s gesproken: jij versterkt het sales-team. Dit team met unieke persoonlijkheden regelt met elkaar én met plezier dat onze klanten in Nederland, België, Zweden en Denemarken succesvol zijn.

“Successen vieren we samen. Dat kan met een taartje op het werk zijn of door met elkaar goed uit eten te gaan.”

Daan van der Hofstede, Managing Director.


Wat jij meebrengt

Naast sociaal en gedreven ben je het talent dat elke dag nog beter wil zijn dan gisteren. Zie je een beer op de weg? Die geef je een knuffel en je gaat weer door. Je hebt oprechte interesse in de mensen mét wie en vóór wie je werkt. En omdat we alleen het beste goed genoeg vinden, willen we nog meer. Voor deze baan kan je dan denken aan:

 • Talent voor B2B sales met ongeveer 5 jaar ervaring in het verkopen van online marketing oplossingen of digitale producten.
 • Aantoonbare ervaring met het structureren van sales processen.
 • Omgaan met CRM systemen zoals Salesforce of HubSpot is voor jou een eitje.
 • Je bent geïnteresseerd in de laatste ontwikkelingen op het gebied van online marketing. En je hebt een gedegen technische kennis over het voeren van gekwalificeerde klantgesprekken met performance en affiliate managers bij onze e-commerce partners.
 • Analytische vaardigheden om marktpotentieel in te schatten en de KPI's van partners te beoordelen.
 • Je hebt uitstekende presentatievaardigheden, zowel bij de klant op locatie en digitaal.
 • Nederlandse en Engelse spreek- en schrijfvaardigheden.
 • Ervaring in performance marketing zoals affiliate marketing bij een adverteerder, publisher of media bureau.


OVER SOVENDUS

Sovendus is opgericht in 2008 en faciliteert een gesloten netwerk voor webwinkels in het topsegment van de markt. Wij vertalen transacties van webshops naar bereik. Zo helpen we webwinkels om bestaande klanten meer te binden en tegelijkertijd nieuwe klanten te genereren. We bereiken in negen landen maandelijks ruim 2,5 miljoen consumenten nadat zij een aankoop hebben gedaan in een van de aangesloten webwinkels.


Sovendus Benelux is onderdeel van Linehub - een collectief van marketingbedrijven. Wij geloven dat wij samen meer zijn dan de som der delen. Onze sterke interne cultuur en de relaties die wij onderling opgebouwd hebben, zijn de sleutel tot ons succes. Bij Linehub gaan we tot het uiterste voor jou, voor elkaar, voor onze partners en de samenleving in zijn geheel. We streven naar een buitengewone plek waar jij jezelf kan zijn.


MAAK ER WERK VAN!

Wil jij werk maken van het verder helpen van onze klanten en het borgen van de hoge kwaliteit van onze producten om zo bij te dragen aan onze groei? Solliciteer direct naar deze vacature van Sales Manager, wij kijken ernaar uit. Na jouw sollicitatie ontvang je binnen vijf werkdagen onze reactie. Zien we een match? Dan nodigen we jou uit voor een eerste online gesprek. Allebei enthousiast? We ontmoeten je graag voor een tweede gesprek op ons kantoor in Almere.


Vragen over de vacature? Schakel gewoon even met Karima Bouazani, onze Corporate Recruiter, via jobs@linehub.com of via +31 (0) 6 18512358. Een WhatsAppje sturen? Dat kan natuurlijk ook.

of