Linehub - Sales Consultant
Overslaan naar content

Sales Consultant

 • Almere, Flevoland, Nederland
Sovendus

Functieomschrijving

Werken als Sales Consultant bij Sovendus. Bij ons vind je de perfecte balans tussen veel vrijheid in het uitvoeren van de rol en je klanten zien groeien.

Werk dat voor jou werkt.

Jij bent de Sales Consultant die snapt hoe belangrijk groei is. Zo maak jij het mogelijk: door succes te stimuleren en relaties te versterken.
Dit draagt niet alleen bij aan de groei van jezelf, maar ook aan die van Sovendus. Waar? In een omgeving waar er ruimte is voor jou als mens én als professional. Jij ervaart deze ruimte bijvoorbeeld door de vrijheid die je hebt in het klantcontact. Jij bepaalt helemaal zelf hoe vaak én op welke manier jij contact hebt met jouw klanten of prospects. Wij vertrouwen erop dat jij zelf het beste weet wat de specifieke klantrelatie nodig heeft.


Je bent vast al met ons in aanraking geweest tijdens het online shoppen. En dan specifiek nadat je een bestelling hebt afgerond. Sovendus verbindt wereldwijd ruim 5 miljoen online shoppers met onze partnershops waaronder Douglas, HelloFresh en Body & Fit. Dit doen we met superslimme checkout- en digitale marketingoplossingen. Ons belangrijkste doel? De omzet van onze klanten verhogen, hun conversies optimaliseren en meer waardevolle transacties mogelijk maken.

Naast het opzetten van samenwerkingen met grote webshops, werk je ook samen met mediabureaus en affiliate bureaus. In deze functie fungeer jij als sparringspartner en beschik jij over de juiste skills om potentiële partners en affiliate partijen consultatief de toegevoegde waarde van Sovendus te tonen. Het is daarom belangrijk dat je al wat ervaring hebt opgedaan in affilliate/online marketing

JIJ BENT VERANTWOORDELIJK VOOR:

 • Identificeren en acquireren van nieuwe partnerships binnen de e-commerce sector in Nederland. 
 • Opstellen van voorstellen, presentaties geven, onderhandelingen en het daadwerkelijk sluiten van deals.
 • Het verbeteren van bestaande salesprocessen in samenwerking met de  Head of Sales.
 • Meedenken met strategie om groeidoelstellingen te behalen.
 • Nauwe samenwerking met onze zuster labels voor cross- en up-selling aanbiedingen bij  bestaande partners.

“Het team wordt gestuurd op output en dus niet op input. Het resultaat telt voor ons, de weg ernaartoe bepaal je zelf. Je hebt dus alle vrijheid in jouw werk en de beslissingsbevoegdheid om de rol zo in te richten hoe jij dat wil.”

- Thijs Noë, Head of Sales.


WAT WIJ JOU BIEDEN:

 • Wel zo belangrijk; Een goed salaris met 25 vakantiedagen, een uncapped bonusregeling, €2,35 thuiswerkvergoeding per dag, €20,- internetvergoeding per maand, een fietsplan en een pensioenregeling.  Ook bieden wij ongelimiteerd gebruik aan van Open-Up; een online platform voor mentaal welzijn.
 • Focus op people & culture; Met verschillende initiatieven verbinden wij onze teams online en offline. Er is ruimte voor gezelligheid op borrels en uitjes. 
 • Persoonlijke ontwikkeling, maak impact; We bieden veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Inbreng van eigen ideeën worden op (inter)nationaal niveau gewaardeerd en doorgevoerd.
 • Werken waar je maar wilt; Vanuit ons gezellige kantoor in Almere en vanuit je eigen huis. Wij zorgen ervoor dat je over alle materialen beschikt.
  We zien je graag een tot drie dagen per week op kantoor, wel zo gezellig!
 • We dagen je uit om te groeien; Met een jaarlijks persoonlijk trainingsbudget van €2.500,- en de Linehub Academy bestaande uit interne en externe trainingen.
 • Iedere vraag is anders, dus ook ieder proces; We geven je een uitgebreide introductie en uitleg van de diverse methodieken die wij gebruiken.


Waar je met plezier werkt

Samen met 6 andere labels waaronder Daisycon en Affiliprint maken we in Almere deel uit van het grotere Linehub-collectief waar in totaal ruim 200 ambitieuze talenten werken. Door ons internationale karakter schakelen we veel met collega's in Denemarken, Zweden en Duitsland. Het Sovendus hoofdkantoor zit in Karlsruhe die we geregeld als team bezoeken.


Bij Sovendus zijn we trots op elkaar en onze talenten binnen en buiten het werk. Zo weten bijvoorbeeld Gordon en Bjarne alles van barbecues. Fleur maakt de mooiste geborduurde bandana's en Joost is een van onze favoriete DJ's. Welke talent voeg jij hieraan toe? 


“Successen vieren we samen. Dat kan met een taartje op het werk zijn of door met elkaar goed uit eten te gaan.”

- Daan van der Hofstede, Managing Director.


Wat jij meebrengt

Naast sociaal en gedreven ben je het talent dat elke dag nog beter wil zijn dan gisteren. Zie je een beer op de weg? Die geef je een knuffel en je gaat weer door. Je hebt oprechte interesse in de mensen mét wie en vóór wie je werkt. En omdat we alleen het beste goed genoeg vinden, willen we nog meer. Voor deze functie kan je dan denken aan:

 • Minimaal 2 jaar ervaring in B2B sales.
 • Ervaring in performance marketing zoals affiliate marketing is een must.
 • Je bent geïnteresseerd in de laatste ontwikkelingen op het gebied van online marketing.
 • Je hebt analytische vaardigheden en hebt uitstekende presentatievaardigheden, zowel bij de klant op locatie en digitaal.
 • Nederlandse en Engelse spreek- en schrijfvaardigheden


OVER SOVENDUS

Sovendus is opgericht in 2008 en faciliteert een gesloten netwerk voor webwinkels in het topsegment van de markt. Wij vertalen transacties van webshops naar bereik. Zo helpen we webwinkels om bestaande klanten meer te binden en tegelijkertijd nieuwe klanten te genereren. We bereiken in twaalf landen maandelijks ruim 7 miljoen consumenten nadat zij een aankoop hebben gedaan in een van de aangesloten webwinkels.

Sovendus Benelux is onderdeel van Linehub - een collectief van marketingbedrijven. Wij geloven dat wij samen meer zijn dan de som der delen. Onze sterke interne cultuur en de relaties die wij onderling opgebouwd hebben, zijn de sleutel tot ons succes. Bij Linehub gaan we tot het uiterste voor jou, voor elkaar, voor onze partners en de samenleving in zijn geheel. We streven naar een buitengewone plek waar jij jezelf kan zijn.


MAAK ER WERK VAN!

Wil jij werk maken van het verder helpen van onze klanten en bij te dragen aan onze groei? Solliciteer direct naar deze vacature van Sales Consultant, wij kijken ernaar uit. Na jouw sollicitatie ontvang je binnen vijf werkdagen onze reactie. Zien we een match? Dan nodigen we jou uit voor een eerste online gesprek. Allebei enthousiast? We ontmoeten je graag voor een tweede gesprek op ons kantoor in Almere.


Vragen over de vacature? Schakel gewoon even met Karima Bouazani, onze Corporate Recruiter, via jobs@linehub.com of via +31 (0) 6 18512358. Een WhatsAppje sturen? Dat kan natuurlijk ook.

of